EmailTwitterFacebookLinkedIn

 

 

 

Alexandra en Willemijn hebben een Bijbaan bij Beweging 3.0 

Alexandra en Willemijn hebben een Bijbaan bij Beweging 3.0

 


Naam: Alexandra en Willemijn Pijpers
Leeftijd: 20 jaar
Woonplaats: Bunschoten-Spakenburg
In dienst bij Beweging 3.0 sinds: het voorjaar van 2021

 

 

Werkzaam bij: woonzorgcentrum De Pol in Nijkerk
Functie: helpende 
Aantal uur per week: 3 uur
Huidige opleiding: 3e leerjaar hbo V - bij Windesheim in Zwolle

 


Naam: Alexandra en Willemijn Pijpers
Leeftijd: 20 jaar
Woonplaats: Bunschoten-Spakenburg
In dienst bij Beweging 3.0 sinds: het voorjaar van 2021 

Werkzaam bij: woonzorgcentrum De Pol in Nijkerk
Functie: helpende 
Aantal uur per week: 3 uur
Huidige opleiding: 3e leerjaar hbo V - bij Windesheim in Zwolle

 

 

 

 

 “Bewoners laten stralen is wat werken in de zorg

   zo leuk maakt”

 

Hoe zijn jullie bij Beweging 3.0 terechtgekomen?

Alexandra: “Tijdens het tweede jaar van mijn Hbo-V-studie liep ik stage op afdeling Hortensia van de Pol. Dit was superleuk en leerzaam. Willemijn liep stage in Harderwijk. Na deze stage was zij opzoek naar een bijbaan in de zorg.” Willemijn: “Door de verhalen die Alexandra vertelde werd ik enthousiast. Wij vinden het belangrijk om werkervaring op te doen. Omdat het op De Pol zo leuk en gezellig is, was de keuze snel gemaakt om beiden voor een bijbaan te solliciteren. Bovendien is De Pol voor ons goed bereikbaar met de auto.” 
 

Wat houdt jullie werk precies in? 

Willemijn: “Wij werken als flex-medewerkers. Dit houdt in dat wij als helpende op iedere afdeling inzetbaar zijn. In de ochtend helpen wij bewoners met wassen, aankleden en de toiletgang etc. Tijdens de zorg maken we even een praatje. We vinden het belangrijk dat onze bewoners de zorg krijgen die zij verdienen, maar ook een stukje aandacht. Bijvoorbeeld even parfum opdoen, wat make up aanbrengen, scheren etc. Als er tijd is drinken we ook nog even koffie met de bewoners of spelen we een spelletje. ‘s Avonds verzorgen we de avondmaaltijd, brengen we de mensen naar bed en aan het eind van elke dienst schrijven we een rapportage.” 
 

Wat is het voordeel voor jullie opleiding?

Alexandra: “Omdat wij nu nog helpende zijn, geven wij nog geen medicatie. Wij zijn op dit moment bezig om via De Pol verschillende voorbehouden handelingen af te toetsen, zoals medicatie delen en insuline spuiten, zodat we straks als VIG-er ingezet kunnen worden. Dit is superfijn! Zo groeien wij naar ons toekomstige functie al verpleegkundige toe.” 
 

Wat maakt jullie werk zo mooi?

Willemijn: “Het werken met mensen met verschillende ziektebeelden, maakt het werk erg divers. Omdat iedereen anders is, is geen enkele dag hetzelfde. Als we een tijdje niet zijn geweest, zijn de bewoners altijd weer blij om je te zien. Dit geeft het gevoel dat je je werk goed doet. De gezelligheid met de bewoners, tijdens het verlenen van zorg maar ook tijdens een praatje tussendoor of als er tijd is tijdens het spelen van een spelletje rummikub of sjoelen, dit maakt het werken heel leuk en gezellig!” 
 

Wat maakt De Pol zo’n leuke zorglocatie?

Alexandra: “Wij vinden het beiden echt heel leuk om bij deze zorglocatie te werken. De collega’s zijn erg collegiaal en fijn om mee samen te werken. Wij mogen als student bij collega’s meekijken bij het geven van sondevoeding, het delen van medicatie, bloedsuiker prikken etc. De collega’s willen je graag dingen leren, en nemen je daarom op sleep touw tijdens sommige diensten als er tijd voor is en dat is echt heel fijn.”
 

Welk moment in je werk is jou tot nu toe het meeste bijgebleven?

Alexandra: ‘tijdens een ochtenddienst hielp ik een mevrouw uit bed. Zij gaf aan niet lekker in haar vel te zitten omdat ze haar kleindochters al een hele poos niet had gezien door corona. Door haar wat extra aandacht te geven en te helpen met haar make up zorgde ik ervoor dat ze zich beter voelde. Je zag haar stralen omdat ze zich er mooi uit vond zien. Het gevoel geven aan mensen dat ze ertoe doen en ze laten stralen is wat het werken in de zorg zo leuk maakt.” 

 

 

 

 

 

Wil jij ook graag een bijbaan bij Beweging 3.0?

Bekijk dan hier onze vacatures of neem contact op met een van onze recruiters. Je kunt hen bellen, mailen of WhatsAppen. 

 

Thérèse Hofmeijer - Boon

 

Thérèse Hofmeijer - Boon
06 - 22 84 27 16
Therese.Hofmeijer@beweging3.nl

 

Ries Goudriaan


Ries Goudriaan

06 - 43 28 04 21
Ries.Goudriaan@beweging3.nl

 


Lieveke Meiling

06 - 42 53 20 45
Lieveke.Meiling@beweging3.nl