EmailTwitterFacebookLinkedIn

 

 

 

Opleiding en Stage

 

Opleiding en stage

 

Academie Beweging 3.0

 

Beweging 3.0 heeft een eigen Academie. De Academie faciliteert trainingen en e-learning aan alle medewerkers van Beweging 3.0. We hebben een aantal erkende opleidings- en praktijkopleidingsplaatsen voor VIG, Verpleegkundigen niveau 4 en 5. Daarnaast bieden we nog een aantal gespecialiseerde opleidingen aan, zoals GVP (Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie) en EVV (Eerst Verantwoordelijk Verzorgende), die je als medewerker kunt volgen.

Op deze pagina vind je de openstaande vacatures voor de Academie. Zijn er geen openstaande vacatures die aansluiten bij jouw wensen?
Stuur dan een open sollicitatie naar onze recruiter voor de Academie: Thérèse. Je kunt haar bellen, mailen of whatsappen. 

Thérèse Hofmeijer - Boon (werkdagen: ma, di, wo, vr)
06 - 22 84 27 16  / Therese.Hofmeijer@beweging3.nl

Contactgegevens Academie Beweging 3.0

Algemeen telefoonnummer: 033 476 38 20
E-mailadres algemeen: Academie@beweging3.nl
E-mailadres stage: stage@beweging3.nl
Adres: 
Blokzijlpark 77, 3826 BN Amersfoort

 

 

 

Meer informatie over onze opleidingen
 

Bewoners met diverse achtergronden helpen

Op de diverse locaties van Beweging 3.0 wonen bewoners met diverse achtergronden en zorgbehoeften; zoals niet aangeboren hersenletsel, ouderen, chronisch zieken en mensen die revalideren. Zo leer je meteen met veel verschillende mensen en ziektebeelden om te gaan. Zij kunnen niet meer alles zelf. De bewoners hebben dagelijks goede begeleiding en hulp nodig. Je krijgt verschillende zorgvragen uit de praktijk. Als verpleegkundige of verzorgende ondersteun je de bewoners op allerlei manieren. Je bent belangrijk voor hen. Elke bewoner is anders, en dus pas je de zorg en activiteiten daarop aan. Zo krijg je tijdens je opleiding al meteen veel ervaring.
 

Praktisch

Je gaat gedurende de opleiding aan de slag op diverse locaties waarbij je kennismaakt met verschillende doelgroepen. Dit maakt het afwisselend. Denk aan de revalidatieafdeling in het Meander Medisch Centrum (MBO Verpleegkundigen), Verpleeghuis De Pol (Verzorgende IG) en de dagbehandeling van De Lichtenberg (Medewerker Verschillende Doelgroepen). Elke week ben je op een locatie aanwezig om het vak te leren. Daarnaast volg je theorie in kleine groepen in de praktijkruimte van het Leerhuis in woonzorgcentrum Nijenstede. In de avonden werken hoort er ook bij. Tijdens de weekenden en vakanties ben je vrij. Ook loop je stage. Aan het einde van je opleiding ontvang je een diploma. Je beschikt dan over een grote mate van vakbekwaamheid waardoor je gemakkelijk in de praktijk aan de slag kunt of door kunt leren.
 

Interesse of aanmelden

Benieuwd naar wat je precies doet en leert op de zorgopleidingen bij Beweging 3.0? Bezoek dan eens de website van MBO Amersfoort, bezoek een open huis of neem contact op met onze Academie via Academie@beweging3.nl of bel: 033 476 38 20

Wil je je direct aanmelden?

  •     ga naar www.schoolvoorgezondheidszorg.nl
  •     schrijf je in voor de BOL-opleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, verzorgende IG of MBO-Verpleegkundige
  •     geef bij je inschrijving aan dat je bij Leerhuis Beweging 3.0 je BOL-opleiding wil doen
  •     na de aanmelding volgt de instroomprocedure bij Beweging 3.0

 

 

Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) bij Beweging 3.0

Wil je straks werken in de zorg en sta je stevig in je schoenen? Vind je het interessant om met veel verschillende mensen en ziektebeelden om te gaan? En de zorg en activiteiten daarop aan te passen? Kun je goed organiseren en ga je verantwoordelijkheden niet uit de weg? Dan is de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) bij Beweging 3.0 misschien wel iets voor jou! Deze opleiding bieden we aan in samenwerking met ROC Midden Nederland. Je wordt opgeleid tot MBO-Verpleegkundige of Verzorgende IG. In de dagelijkse werkpraktijk leer je het beroep. Je wordt begeleid door een ervaren werkbegeleider. Zo doe je tijdens je opleiding al meteen veel ervaring op. De totale opleiding duurt voor Verzorgenden IG (niveau 3) 2 jaar en 3 maanden. Voor MBO-Verpleegkundigen (niveau 4) is dit 2 maanden langer.
 

Praktisch en diploma

Twee keer per jaar start er een klas met BBL leerlingen. Een keer met verzorgenden en een keer met verpleegkundigen. Tijdens je opleiding kom je in dienst bij Beweging 3.0 en ga je aan de slag op diverse zorglocaties, waarbij je kennismaakt met verschillende doelgroepen. Denk aan een dagbehandeling, verpleeghuis en/of woonzorgcentrum, revalidatiecentrum of in de wijk bij mensen thuis. Dit maakt het afwisselend. In de avonden en weekenden werken hoort er ook bij. Tijdens de schoolvakanties van het ROC ben je vrij. Daarnaast volg je een dag per week theorie in kleine groepen op de Academie van Beweging 3.0. Je start meteen met beroepsgerichte vaardigheden die je kunt oefenen in de praktijk. In de uitstroomfase verdiep je je in de verzorging en verpleging in de VVT. De lesdagen worden samen vormgegeven met het ROC. Daarbij maken we veelal gebruik van gastdocenten; vakmensen die werken bij Beweging 3.0.

Aan het einde van je opleiding ontvang je een diploma met insigne. Je kunt dan bij ons solliciteren op één van de vacatures. Jouw opleidingskosten worden door Beweging 3.0 vergoed. Je kunt ook elders aan de slag gaan, echter is dan een terugbetalingsregeling voor jouw opleidingskosten van toepassing.
 

“Wij leren in de praktijk van én met elkaar!” 
Emily, 3e jaars student
 

Aanmelden of meer informatie?

Heb je als leerling interesse om in dienst te komen bij Beweging 3.0? Stuur dan je cv met motivatiebrief naar de Academie en vermeld daarbij dat het gaat om de BBL-opleiding. Na de aanmelding volgt de instroomprocedure bij Beweging 3.0. Op basis van de toelatingseisen en een intakegesprek wordt bepaald of je wel of niet toegelaten kan worden tot onze BBL-opleiding.

De toelatingseisen om te kunnen starten zijn:

  •     voor verzorgende IG: minimaal MBO niveau 2
  •     voor verpleegkundige: een diploma MBO Verzorgende IG
  •     een vaste leer- en arbeidsovereenkomst bij Beweging 3.0 voor minimaal 28 uur per week inclusief 4 uur lesdag vergoeding
  •     taal-, Engels- en rekentoets op voldoende instapniveau.

Voldoe je niet aan alle opleidingseisen en wil je jezelf laten omscholen naar de zorg? Stuur je cv en motivatie dan ook naar  de Academie.

 

 

 

BOL-Stage bij Beweging 3.0

Volg je de Beroepsopleidende leerweg (BOL) voor Helpende, Verzorgende IG, MBO Verpleegkundige of Maatschappelijke Zorg? Of een opleiding HBO-V of paramedisch beroep? Dan kun je bij Beweging 3.0 stage lopen om je beroep in de praktijk te leren. Op je stageplek bij één van onze zorglocaties of in de wijk beoefen je je toekomstige beroep in de praktijk. Je ondersteunt en begeleidt bewoners en cliënten met diverse achtergronden en zorgbehoeften. Zo leer je meteen met veel verschillende mensen en ziektebeelden om te gaan. De bewoners en cliënten kunnen niet meer alles zelf en hebben dagelijks goede begeleiding en hulp nodig. Je ziet en ervaart hoe het werk dat je wilt gaan doen in het echt is. Op de werkvloer wordt je begeleid door een ervaren werkbegeleider.
 

Zorgvragen uit de praktijk

De duur en de inhoud van de stage zijn afhankelijk van de opleiding die je volgt. Vanuit jouw opleiding krijg je stage- en examenopdrachten waarmee je bij Beweging 3.0 aan de slag gaat. Daarbij moet je aantonen welke mate van verantwoordelijkheid je mag en kan nemen.
Dat bepaalt met welke zorgvragen uit de praktijk je aan de slag gaat, waarbij je bewoners of cliënten op allerlei manieren ondersteunt. Iedereen is anders en heeft een andere vraag, dus pas je de zorg en activiteiten daarop aan. Zo doe je praktijkervaring op.
 

Aanmelden

Wil je stage lopen bij Beweging 3.0? Dan kan jouw opleiding dit aangeven bij het stagebureau robopstage.nl. Of de stagebegeleider van je opleiding of jijzelf neemt contact met ons op. De stagecoördinator van Beweging 3.0 bekijkt of er plek is op een van onze stageafdelingen en beoordeelt het stageverzoek. Afhankelijk van de opleiding kan dit bijvoorbeeld een verpleeghuis, woonzorgcentrum, revalidatieafdeling of de dagbehandeling zijn. Wanneer je stage komt lopen bij Beweging 3.0 wordt een Praktijkovereenkomst en Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd. Deze verklaring moet je vóór jouw eerste stagedag inleveren. Beweging 3.0 voldoet aan de eisen van een erkend leerbedrijf, zoals omschreven door SBB, Kenwerk en Ecabo.
 

Vergoeding

Volg je een BOL-opleiding en bedraagt je stage in totaal tenminste 144 uur? Dan ontvang je een stagevergoeding conform de CAO voor Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Beweging 3.0 stelt deze vergoeding onder dezelfde voorwaarden ook ter beschikking als je stage loopt vanuit een andere beroepsopleiding. Denk aan psychologie, fysiotherapie of logopedie.
 

Solliciteren

Aan het einde van je stage ga je na je beoordeling en een eindgesprek weer terug naar school. Uiteraard kun je wel bij ons solliciteren voor een leuke bijbaan. Heb je straks je diploma op zak? Houd dan vooral onze vacatures in de gaten!