EmailTwitterFacebookLinkedIn

 

 

 

Wil je herintreden?

Wij vergoeden je BIG-registratie! 

Wil je herintreden?

Wij vergoeden je BIG-registratie! 

 


Lia keerde terug in de zorg:

“In korte tijd stoomde Beweging 3.0 mij weer klaar” 

 

De coronacrisis bracht een bijzondere ontwikkeling op gang. Zorgorganisaties riepen oud-zorgmedewerkers op om te komen helpen. En met succes: mensen die al jaren geleden de zorg achter zich hadden gelaten of met pensioen waren, keerden terug. Zij zetten hun kennis en ervaring in om de zorgmedewerkers bij te staan. Een van hen is Lia Smink. Sinds maart 2020 werkt zij voor Beweging 3.0.

 

Wat doe je precies en waar werk je? 

Lia: “Ik ben verpleegkundige in de thuiszorg in Hoevelaken. Mijn doelgroep bestaat uit wijkbewoners die om allerlei redenen ondersteuning en verzorging nodig hebben. Meestal zijn dit ouderen.”

 

Waarom heb je in het verleden de zorg verlaten? 

“Ik werkte als verpleegkundige in de psychiatrie en de verslavingszorg. Die baan zegde ik op om een eigen praktijk te beginnen in de natuurgeneeskunde. Mijn interesse heeft daar altijd al gelegen. Ik besloot de stap te nemen en mij hier helemaal aan te wijden. Mijn nieuwe werk was eigenlijk ook een soort zorg, maar dan op een andere manier.” 

 

Waarom besloot je weer terug te keren

“Tijdens de eerste coronagolf riepen zorgorganisaties oud-zorgmedewerkers op om in te springen. Ik voelde me aangesproken. Ik wilde mijn steentje bijdragen in deze crisis.”

 

 “Als je hart nog in de zorg ligt, grijp dan die kans.”  

 

 

Hoe ben je weer begonnen?

“Ik heb mijzelf op verschillende plekken aangemeld om weer terug te komen in de zorg. Zo heb ik me ingeschreven bij het UMC, NU’91 (beroepsvereniging voor verpleegkundigen) en Beweging 3.0. Bij Beweging 3.0 kon ik snel aan de slag. Ik begon in maart 2020 in Huize Sint Jozef in Nijkerk. Daar deed ik ondersteunend werk. Echt verpleegkundig werk kon ik nog niet doen, omdat mijn BIG-registratie was verlopen.”

 

Hoe heb je die BIG-registratie uiteindelijk weer behaald?

“Ik moest twee theoretisch toetsen doen: een branchetoets voor verplegings- en verzorgingstehuizen (VVT) en een algemene toets. De boeken kreeg ik via de Academie van Beweging 3.0 en ik kreeg nog wat lesmateriaal van een kennis. De lesstof van de toetsen bevatte theoretische dingen zoals o.a. de zorgplanmethodiek. Om me bij te scholen in praktische, verpleegkundige handelingen, volgde ik e-learnings die Beweging 3.0 aanbiedt. Zo werd ik in korte tijd klaargestoomd voor het werk dat ik nu doe.” 

 

Ben je blij dat je deze keuze hebt gemaakt?

“Absoluut, het was een hele goede stap. Ik leer steeds nieuwe dingen. En ik zie dat mensen blij zijn met de hulp die zij krijgen. Het is fijn om zorg te kunnen bieden aan mensen die dat nodig hebben. Dat is misschien de belangrijkste reden waarom ik voel dat deze keuze juist is geweest.” 

 

Wil je na de coronacrisis dit werk blijven doen?

“Ja, ik wil het zeker blijven doen. Ik doe dit voor 16 uur in de week. Daarnaast heb ik nog altijd mijn praktijk voor natuurgeneeskunde. Die combinatie is voor mij nu ideaal.” 

 

Wat zou je mensen willen adviseren die overwegen terug te keuren in de zorg of willen zij-instromen? 

 “Doe het. Als je hart nog in de zorg ligt, grijp dan die kans.” 

 

 

 

 

 

Wil jij ook je BIG-registratie opnieuw behalen?

Neem  dan contact op met een van onze recruiters. Je kunt hen bellen, mailen of WhatsAppen. 

 

Thérèse Hofmeijer - Boon


Thérèse Hofmeijer - Boon
06 - 22 84 27 16
Therese.Hofmeijer@beweging3.nl

 


Ries Goudriaan

06 - 43 28 04 21
Ries.Goudriaan@beweging3.nl

 


Lieveke Meiling

06 - 42 53 20 45
Lieveke.Meiling@beweging3.nl